هفدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان، صبح امروز ۲۱ مهر؛ با برگزاری مراسم شادپیمایی به طور رسمی آغاز شد.
به گزارش دفتر رسانه اداره کل هنرهای نمایشی، آیین افتتاحیه با حضور جمعی از هنرمندان داخلی و خارجی، مسئولان محلی و علاقهمندان به هنر تئاتر از چهارراه شبرنگ مریوان آغاز شد و مردم به شکل گسترده در این مراسم حضور یافتند.
شادپیمایی هنرمندان در خیابانهای مریوان، فضای پرنشاط و سرزندهای را ایجاد کرد. اجرای نمایش به مناسبت افتتاح جشنواره و اجرای گروه موسیقی سلیمانیه عراق؛ شور و هیجان ویژهای به این مراسم بخشید.
این جشنواره که بهعنوان یکی از مهمترین رویدادهای تئاتر خیابانی در کشور شناخته میشود، میزبان گروههای نمایشی از سراسر ایران و چند کشور خارجی است.
هفدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان قرار است تا ۲۵ مهرماه در پارک شانو، پارک ملت، دریاچه زریبار و میدان امام حسین مریوان برگزار شود و انواع نمایشهای خیابانی با موضوعات متنوع فرهنگی و اجتماعی برای عموم مردم در بخش های مسابقه ایران، دگرگونهها، بینالملل، برگزیده جشنوارهها و نیشتمان اجرا خواهد شد.
این جشنواره که با هدف ارتقای تئاتر خیابانی و ایجاد پیوند فرهنگی بین هنرمندان داخلی و خارجی و کمک به رونق اقتصادی تئاتر و گردشگری برگزار میشود؛ هر ساله توانسته است توجه بسیاری از علاقهمندان به این هنر را به خود جلب کند و حضور پر شور مردم محلی در این رویداد، نشاندهنده علاقه و اشتیاق آنها به هنر تئاتر خیابانی و این جشنواره است.
پیام وزیر فرهنگ به هفدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیامی برای برای هفدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان صادر کرد.
در این پیام آمده است: «انسان، از دیرباز تاکنون، هنر را رسانهای کارآمد و بیبدیل برای نمایش آرمانها و آرزوهایش دیده است که میتواند دلمشغولیهای روزگارش را در آیینه زلال خود بنمایاند و روایتگر حقیقت باشد. اهالی فرهنگ و هنر «نمایش» را نزدیکترین گونه بیانی به زندگی برای ابراز نیازهای ارزشمند روحی و جامعترین وسیله برای گفتن از فضیلتها و هنجارهای به فراموشیسپردهشده و امیدهای دورافتاده از آرمانشهر خود یافتهاند و بر پایه این نیاز و ظرفیت، گونههای نمایشی متعددی را در گذر زمان و بنا به ذوق و سلیقه و همچنین پشتوانه فرهنگی و توانمندیهای زبانیشان سامان دادهاند.
«تئاتر خیابانی» به یاری صمیمیت و سادگی بیشتر در ایجاد ارتباط و پویایی و حرکت گرم بازیگرانش در معابر شهری و فرصت حضور در میان مردم، بیتردید بیشترین پنجره را برای گفتن از زندگی و بایستههایش میتواند، بگشاید.
ناگفته پیداست که در لایههای دیگر این تلاش و پویش میتوان تقویت مؤلفه گرانسنگ و مغتنم وفاق ملی را در سایه حضور هنرمندانی از سراسر گستره خاک ایران اسلامی و تنوع قومی و زبانی را در کردستان زیبا و مرزنشینان سرافرازش مشاهده کرد و نشانههای روشنی از توسعه همکاریهای بینالمللی حاصل شرکت گروههای هنری از سایر کشورهای جهان را نیز در آن به تماشا ایستاد.
امید استوار اینجانب سربلندی تمامی حاضران در «هفدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان» و عزت و رضایتمندی میزبانان فرهنگمدار آن خطه مرزی از درگاه شامخ پروردگار یکتاست.»
بدون دیدگاه