فریدون جنیدی در گرامیداشت روز ملی حکیم فردوسی که در دژ رژشکان در شهر باستانی ری برگزار شد، برای این شهر آرزو کرد از هرگونه تهدید و تخریب و تعرض در امان بماند و رشد و رونقی شایسته آن پیشینه درخشان تاریخی، یابد.
به گزارش ایسنا، آیین بزرگداشت روز ملی حکیم فردوسی در ساسانی ـ اشکانی دژ رشکان، مرکز تاریخی ری برگزار شد. قدیر افروند ، مدیر پایگاه ملی ری در این آیین به اهمیت و جایگاه درخشان ری در دوران اسطورهای و تاریخی پرداخت و اشاراتی به بیتهایی از شاهنامه حکیم فردوسی به ری به این شرح داشت: «بسی شهر خرم بنا کرد کی/ چو صد ده بنا کرد بر گرد ری».
او همچنین درباره بزرگی و اهمیت ری در دوران ساسانیان این مصرع «نگه کن که شهری بزرگ است ری …» را گواه آورد.
در ادامه برنامه، مرشد سید سعید موسوی هنرمند اهل ری، در فضای دژ رشکان به نقالی شاهنامه پرداخت و سپس فریدون جنیدی ـ فردوسیشناس، شاهنامهپژوه، ایرانشناس و استاد زبانهای باستانی ـ به تشریح کهنترین اشارات و روایات اسطورهای درباره ری پرداخت و گفت: «در اوستا آنجا که آمده است، دوازدهمین شهر با نزهت که من اهورامزدا آفریدم، ری بود با سه نژاد. منظور از سه نژاد، مردمانی از سه منطقه و سه سرزمین بزرگ تشکیلدهنده ایران، یعنی خراسان، نیمروز و خاوران بودند؛ یعنی ری مرکز و شهر بزرگی بود در آغاز، که مردم و شهروندانش از این سه جا در آن گردهم آمده و میزیستند.
او در ادامه ابراز امیدواری که با تلاشهای میراث فرهنگی، شهر باستانی ری از هرگونه تهدید و تخریب و تعرض در امان بماند و رشد و رونقی شایسته آن پیشینه درخشان تاریخی یابد و صنعت گردشگری موجب تحول مورد انتظار همگان شود.
در ادامه این آیین، طیبه عزتاللهی، استاد دانشگاه با موضوع شاهنامه و مردمنگاری دقایقی به تاثیر شاهنامه در جامعه در دوران مختلف تاریخی پرداخت و گفت: انتظار از پایگاه ملی ری این است که آثار شاهنامه در فرهنگ تاریخی و معاصر مردم ری را مورد توجه و پژوهش و مستندنگاری قرار دهد.
آیین بزرگداشت فردوسی در ری سپس با نقالی دو دانشآموز (ملیکا محمدی و نازنین زهرا نوایی) با موضوع «گردآفرید و آرش کمانگیر» به پایان برده شد.
بدون دیدگاه